Cruisende cabrio’s en ‘groene’ gevaartes

Magazines | Vallei Business nr 3 2013

Green & Fun

De weersvoorspelling beloofde niet veel goeds op donderdag 20 juni, maar toch is de Green & Fun testdag niet in het water gevallen. Op een enkele, fikse bui na is het de hele dag droog gebleven en kunnen we terugkijken op een geslaagde dag met een diversiteit aan auto’s.

De dag begon broeierig en warm en dat bleef het ook, met uitzondering van één fikse bui. Het ontvangst bij Amrâth Hotel Maarsbergen was hartelijk en toen alle auto’s op de foto waren gezet en alle testrijders waren gearriveerd, was het tijd voor een overheerlijk lunch. Tijdens de lunch werd er al breeduit gesproken over de aanwezige Porsche, met een aantal hele blije gezichten als gevolg.

Na de lunch kregen de testrijders tekst en uitleg over de dag van uitgever Michael van Munster en daarna was het ‘karren geblazen’.

De eerste rit ging via een toeristische route richting Veenendaal, waar we een zogenaamde parkeerplaatswissel deden om niet teveel aan tijd in te boeten. Voor sommigen onder ons (waaronder ondergetekende) bleek het toch best lastig om zich aan de meegeleverde routebeschrijving te houden.

Na de wissel in Veenendaal zette het peloton koers naar Hotel de Bosrand in Ede. Er was een enkeling die dacht dat hij in Lunteren moest zijn, waar een straat is met dezelfde naam. Ondergetekende had overigens ook moeite om de juiste weg te vinden, omdat er wat straten waren opengebroken in Ede. Een lekker hapje en drankje in Hotel de Bosrand maakten echter een hoop goed.

En toen was daar ineens de regen. Bij aankomst druppelde het wat; het was eigenlijk te verwaarlozen. Maar ineens gingen de hemelse sluizen (sic) open en kwam het ‘met bakken uit de lucht vallen’. Gelukkig stonden de auto’s voor de deur en is niemand echt nat geworden. De volgende stop was Hotel Schimmel in Woudenberg. Bij aankomst was het inmiddels weer zo goed als droog. Hier kregen de testrijders alle tijd om rustig de testformulieren verder in te vullen en te genieten van heerlijke bitterballen en een drankje.

De laatste rit was van Hotel Schimmel terug naar Amrâth Hotel Maarsbergen. De meesten wisten niet hoe snel ze weer in Maarsbergen moesten zijn, want een ritje met de Porsche Boxter behoorde nog tot de mogelijkheden. Ondergetekende arriveerde ook deze keer in de achterhoede, al kwam dat dit maal juist vanwege het volgen van de routebeschrijving.

De geslaagde dag werd uiteindelijk afgesloten met de BoB-borrel en een heerlijk diner.

Dealers

Gebr. van Gent

Bochane

Leewis

Autobedrijf van Hunnik

Porsche Centrum Gelderland

Locaties

Amrâth Hotel Maarsbergen

Hotel De Bosrand

Hotel Schimmel

Testrijders

Jasper Mulder, Tricode

Tineke Schaap, De Verzuimoplosser

Adri van Doesburg, Bouwraadgever

André Leander, Groeneveld Gerechtsdeurwaarders

Johan ten Have, Securitas Beveiliging

Jan Koudijs, Schuiteman Accountants & Adviseurs

Sander van der Burg, Van der Burg Bennekom

Peter Lens, DP Ede

Maarten Blok, Van Veen Advocaten

Johan de Wit, Tricode

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by